Tillbaka
 

Grand Hôtel

Grand Hôtel erbjuder det allra bästa i hotellvärlden och är en nationell ikon.

 

År 2015 totalrenoverades Grand Hotel sin lobby för att kunna erbjuda en helt unik ljud- och ljusinstallation.

Sedan dörrarna öppnades 1874 har Grand Hôtel varit det bästa stället att bo för besökande diplomater, kändisar och uppmärksammade gäster. Hotellets rika historia och läge gör det till en nationell skatt bland Stockholms alla invånare.

Även om hotellet redan var både elegant och charmigt, fanns det ett behov att renovera lobbyn med syftet att erbjuda ännu bättre värde i form av moderna funktioner och teknik. Aloud har samarbetat med ljusdesignern Peter Wennerberg för att skapa en varm och omfamnande atmosfär för gästerna som besöker hotellet för första gången.

Belysningen styrs automatiskt beroende på tid på dagen och årstid. Systemet vet när solen går upp och ner och justerar långsamt ljuset i lobbyn därefter, med en anpassad belysning för olika tider på året. Exempelvis erbjuder en sommarkväll i lobbyn på hotellet en helt annan stämning än under en vinterkväll. Totalt finns 16 olika scenarier.

Eftersom hotellet betecknas som ett historiskt landmärke fanns det många utmaningar med att anpassa ljudlösningarna. Aloud skapade dolda ljudsystem i inredningen av hotellet, som exempelvis högtalare gömda i den stora spegeln ovanför ingången till hotellet. Totalt finns elva högtalare i lobbyn, som gömts i det sänkta taket och bakom den stora spegeln.

För mer information om renovering av Grand Hôtels lobby kan du ladda ner här >>
Bilderna ägs av Grand Hôtel.

 
"Lobbyn på anrika Grand Hôtel har ljus som växlar med årstiderna och tiden på dygnet."
Aloud SE: +46 8 32 22 10