Vår Filosofi

Aloud är till för dig - När du behöver oss, där du behöver oss

 

Aloud gör avancerad teknik enkel att använda. Vi designar och installerar integrerade system utifrån våra kunders behov och livsstil. Vi är specialiserade på att skapa diskret teknik i harmoni med inredning, arkitektur och miljö. Vi skapar system som är fantastiska att använda.

Historien om Aloud

Aloud startade redan på tidigt 2000-tal, när grundaren Dennis Lundell började importera den senaste tekniken och produkterna till Sverige för att sälja i sin hemelektronikbutik i Stockholm. Efterfrågan på skräddarsydda installationer ökade sakta men säkert och det tog inte lång tid för Dennis att se potentialen i att erbjuda denna typ av exklusiva tjänster.

Under 2008 gick Alouds verksamhet över till denna exklusiva marknad på heltid och fokuserade på att specialisera sig på integrerade system, smart inredning och anpassade lösningar för premiumkunder. Dennis började då att jobba tillsammans med arkitekter, inredare och byggnadsentreprenörer för att ge en smidig lösning till sina exklusiva kunder. Det första show-rummet byggdes i Vasastan och där visades de allra första tekniska installationslösningarna som tv-apparater bakom målningar samt produkter inbyggda i väggar eller designmöbler.

Aloud visste att förutom den bästa tillgängliga teknologin och produkterna, behövdes även det allra bästa och smartaste teamet. Personer som specialiserat sig på ljudteknik, ljusdesign, IT, systemdesign, akustik och säkerhet, och vars passion och driv var lika stark som Alouds grundare.

Aloud började att jobba med kunder i andra delar av Skandinavien och Europa och kunde på så vis expandera sin exklusiva kundkrets och erbjuda fler skräddarsydda Aloud-lösningar. Aloud är nu Skandinaviens ledare inom custom installation, avancerad automatisering och högkvalitetsprodukter på marknaden för lyxhem.

Med teamet på plats och många nya projekt blev det läge för Aloud, år 2015, att flytta show-rummmet till Stockholms exklusiva område Östermalm, Birger Jarlsgatan 46. Enligt Alouds medarbetare ”Att arbeta på Aloud är ett beroende. Det är fantastiskt att varje projekt skapar en ny uppsättning utmaningar som vi måste lära oss av och anpassa oss till. Under de 10 år som vi gjort detta, har vi vuxit kraftigt, både i och utanför Skandinavien.” Vänligen klicka här >> för att se ett urval av tidigare arbeten.

Stockholm – Oslo

 
"Aloud gör avancerad teknik enkel att använda. Vi designar och installerar integrerade system utifrån våra kunders behov och livsstil. Vi är specialiserade på att skapa diskret teknik i harmoni med inredning, arkitektur och miljö. Vi skapar system som är fantastiska att använda."
Aloud SE: +46 8 32 22 10